Skal jeg være med i en a-kasse?

Mange tror, at det er lovpligtigt at være med en a-kasse og en fagforening, men det er det faktisk ikke. Årsagen til, at der er så mange medlemmer er, at det kan være en kæmpe fordel, hvis du pludselig mister dit arbejde. Så betyder dagpengene nemlig, at du ikke skal gå fra hus og hjem eller trække fra opsparingen. Vil du vide mere om de forskellige fordele, der er ved at være med i en a-kasse? Så læs med her.

Dagpenge

Dagpengene er hovedessensen i a-kassen, og det er den primære årsag til, at folk melder sig ind. For at modtage dagpenge som ledig, skal du have haft medlemskab i en a-kasse i minimum et år. Vil du have dagpenge fra dag 1, når du er færdig med at læse, så skal du også have været medlem i mindst 1 år. Er det en videregående uddannelse med en varighed på mere end 18 måneder, så er du nemlig berettiget som dagpenge. Dermed er det altså en kæmpe fordel for dig som nyuddannet, da det jo trods alt ikke er alle, der lige har landet et job, når de går ud af det sidste eksamenslokale.

Jobhjælp

Ved siden af dagpengene, så gør a-kasser som regel også en stor arbejdsindsats i at hjælpe medlemmer ud på arbejdsmarkedet igen hurtigst muligt. Det kan være via samtaler, kurser og andet. Er du ny på arbejdsmarkedet og har ikke den store erfaring med at finde job, kan du også få hjælp til at skrive ansøgning, CV samt til jobsamtalen. Der kan være en masse guldkorn at hente i en a-kasse, det er blot at suge til dig.

Skal jeg have en fagforening

Mange a-kasser tilbyder også a-kasse, og derfor blander mange de to ting sammen. Det er dog to adskilte ting. Nogle firmaer tilbyder bare rabat, hvis du har begge ting hos dem. En a-kasse udbetaler penge til dig, hvor en fagforening hjælper dig, hvis der er problemer på dit nuværende arbejde. Det kan være i sager med frokostordninger, lønforhandling og så videre. Her kan en fagforening træde ind at hjælpe. Ofte vil der være en fagforening og en a-kasse med et godt kendskab til din branche.

Find en a-kasse og fagforening til dine behov

Det er ikke sikkert, at du vil bruge din a-kasse end til andet end dagpenge. Her kan du med fordel vælge en af de billigere. Ønsker du at bruge dem meget og spørge til råds og deltage i forskellige ting, så bør du stræbe efter at finde en billig a-kasse, der kender din branche og som måske er en anelse dyrere. Undersøg markedet og ring eventuelt til de forskellige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.